Fiecare dintre cele patru spitale orădene care au fost preluate de municipalitate de la Ministerul Sănătăţii au, începând cu data de 1 iulie, o nouă conducere. Primarul Ilie Bolojan a semnat joi o dispoziţie de numire a noilor manageri interimari, directori medicali şi directori economici ai spitalelor Clinic Municipal "Gavril Curteanu", de Pneumoftiziologie, de Psihiatrie şi de Obstetrică şi Ginecologie. "Noile conduceri ale celor patru spitale vor fi instalate oficial în funcţii vineri, 2 iulie", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Gheorghe Carp.

Numiri surprinzătoare

La toate cele patru spitale conducerea municipalităţii a făcut numiri surprinzătoare, fiind vorba de persoane care nu se aflau pe lista de favoriţi pentru posturile de manager, respectiv directori.

Astfel, la Spitalul Clinic Municipal "Gavril Curteanu" a fost numit manager Ovidiu Laurean Pop, medic specialist în anatomie patologică, iar postul de director medical i-a revenit medicului pediatru Ritli Ladislau, fost director UDMR-ist al Direcţiei de Sănătate Publică.

La Spitalul de Pneumoftiziologie a fost numit manager interimar medicul primar pneumoftiziolog Maria Groze, iar noul director medical este pneumologul Mircea Florin Marta.

Noul manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie este medicul primar legist Alexandru Narcis Vîlceanu, iar noul director medical e neurologul Adela Maria Moş.

Filip pleacă, vine Grebe

Grebenisan.jpgÎn ceea ce priveşte Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie, funcţia de manager i-a revenit fostului director al Registrului Auto Român Bihor, Gavrilă Grebenişan (foto), în vreme ce fostul manager, medicul primar de obstetrică şi ginecologie Liana Antal a fost păstrată în conducere, ca director medical. Ea va lua locul Valeriei Filip, soţia fostului primar şi lider PDL Bihor, Petru Filip, care a fost mazilită prin dispoziţia lui Bolojan.

Fost director al RAR Bihor, în perioada 2005-2007, fost membru PNL, Grebenişan a trecut la Partidul Liberal Democrat creat de Teodor Stolojan, iar apoi la PDL, partid din care a fost exclus deoarece în 2008, după ce a fost ales consilier judeţean, nu a acceptat să doneze 200 de milioane de lei organizaţiei judeţene.

Anul acesta, a încercat să se înscrie din nou în PNL, dar a fost respins de Biroul Permanent Judeţean. Liberalii s-au opus reprimirii, considerându-l un traseist politic.

Interimari

Medic de profesie şi fost manager al Spitalului Municipal "Gavril Curteanu", viceprimarul Gheorghe Carp va instala personal în cursul zilei de vineri noile conduceri ale celor patru spitale.

"Managerii interimari au fost numiţi pentru o perioadă de circa două luni, până la organizarea concursurilor pe post. Am încercat să alegem oameni dispuşi să se implice în reforma sistemului sanitar în consens cu viziunea municipalităţii", a declarat viceprimarul.

Municipalitatea orădeană a preluat de la Ministerul Sănătăţii cele patru spitale pe 17 iunie, în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc la Prefectura Bihor în prezenţa ministrului Sănătăţii, Cseke Attila.