Fost deputat PSD în legislatura 2004-2008, fiu al unui influent om de afaceri orădean, Claudiu Pop a fost păstrat în funcţie după ieşirea social-democraţilor de la guvernare, dar a fost mazilit, deşi acest lucru n-a fost popularizat în plan local, printr-o Hotărâre de Guvern adoptată încă din 6 ianuarie.

Pop a declarat pentru BIHOREANUL că, deocamdată, continuă să-şi exercite funcţia, deoarece nu a primit nicio înştiinţare scrisă. "Nu am primit nicio hârtie, nici de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, nici de la domnul prefect, şi cred că Hotărârea nu a fost publicată în Monitorul Oficial, astfel că voi continua să-mi desfăşor activitatea la Prefectură până voi primi o comunicare scrisă", a declarat Pop.

Pe de altă parte, întrebat dacă, după schimbarea sa din funcţia de subprefect, va continua să activeze în PSD sau va trece la PDL, Claudiu Pop a dat un răspuns evaziv, spunând că se mai gândeşte. "Mă voi decide după un moment de chibzuinţă. Nu vreau să iau decizii la cald. Ori voi activa pe plan politic şi în afaceri, ori în administraţie", a declarat Pop, această din urmă variantă nefiindu-i însă posibilă decât dacă se va înscrie în PDL, singurul partid care, exceptând UDMR, îi poate oferi o funcţie în administraţia publică.

Claudiu Pop a fost, anul trecut, şi preşedinte interimar al PSD Bihor, dar faptul că nu a fost schimbat din funcţia de subprefect al judeţului Bihor a alimentat speculaţiile potrivit cărora ar fi dispus să abandoneze partidul.