Școala Gimnazială „Puiu Sever” din comuna bihoreană Ineu a găzduit, între 28 martie și 1 aprilie, 16 profesori din Spania, Macedonia de Nord și insula franceză Martinica, în cadrul unui proiect Erasmus+, intitulat „Gamification & CEPI”, care cercetează cum anume pot fi folosite jocurile în activitățile didactice.

În străinătate, diferite jocuri sunt folosite frecvent de profesori, pentru a face lecțiile mai interesante. În cadrul acestui proiect, dascălii din Ineu au avut ocazia să afle cum anume fac asta colegii lor din alte țări, una dintre activitățile organizate în comuna Ineu fiind o lecție outdoor despre „gamificare” (de la englezescul „game”, care înseamnă „joc”).

Totodată, profesorii din străinătate au participat la lecții ținute în grădinița și școlile din comună.

În ultima zi a mobilității, elevii bihoreni au făcut cunoștință cu platforma Storyjumper, care permite crearea de povești ilustrate. Ei au făcut, astfel, o poveste despre Constantin Brâncuși și le-au urmărit pe cele create de elevi din celelalte țări despre Victor Hugo (Martinica), Salvador Dali (Spania) și Alexandru cel Mare (Macedonia de Nord).

Pe lângă toate aceste activități, profesorii invitați au participat și la un spectacol realizat de copiii școlii din Ineu în colaborare cu cei de la Palatul Copiilor, cu dansuri moderne, tradiționale bihorene, dar și dansuri țigănești. De asemenea, oaspeții din străinătate au vizitat Oradea, dar și obiective turistice din țară, precum Salina Turda, Cetatea Râșnov, Castelul Bran și Sighișoara.

Pe lângă schimbul de experiență prielnic dascălilor, pe parcursul celor cinci zile s-au creat și prietenii între profesorii din cele patru țări.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!