Un număr de 50 de liceeni au participat, timp de trei zile, la conferinţele şi workshopurile Şcolii de vară Iuris a Facultății de Drept din Oradea, organizate special pentru ei de profesori, studenţi, magistraţi şi avocaţi.

Aflată la cea de-a treia ediţie, școala de vară s-a desfăşurat între 10 și 12 iulie, în incinta Facultății de Drept și în campusul Universității, iar la desfășurarea activităților și-au adus contribuția cadre didactice ale Facultății de Drept, împreună cu specialiști din domeniul juridic și al administrației publice, precum și studenți membrii ai ELSA Oradea.

Programul a fost menit să-i facă pe adolescenţi să înţeleagă ce pot deveni, dacă termină această facultate. Conform unui comunicat transmis de organizatori, aegnda a inclus workshopuri despre sistemul judiciar, despre implicațiile tehnologiei informației în drept, o oră de criminalistică, introducere în domeniul științelor penale, despre protecția persoanelor prin intermediul normelor dreptului şi aspecte privind relațiile de muncă.

Liceenii participanți au mai avut în program vizite la muzee, la instituții partenere, în campusul studențesc și la Biblioteca Universității și i-au cunoscut și pe studenții de la Drept, membri în organizația ELSA.

„Acest demers își propune să ofere o perspectivă de ansamblu referitoare la oportunitățile pe care le generează absolvirea Facultăţii de Drept, precum şi servicii de consiliere în viitoarea carieră. Alegerea unei cariere reprezintă un moment deosebit de important în viața oricărui absolvent de liceu. Opțiunile sunt variate, iar o atare alegere este necesar a fi făcută în cunoștință de cauză", a transmis decanul Cristian Miheş.

Pentru anul universitar 2024-2025, Facultatea de Drept organizează admiterea la două specializări de licență: Drept, cu 250 de locuri disponibile, și Administrație publică, cu 40 de locuri. La masterat, facultatea pregătește specialiști în Administrație publică, Drept penal și Procedură penală, respectiv Drept civil și Procedură civilă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!