Peste 2.500 de profesori bihoreni au participat, în ultimul an școlar, la cursurile de perfecționare organizate de Casa Corpului Didactic Bihor, conform unui raport de activitate prezentat de directorul Alin Ștefănuț (foto) miercuri, în ședința Colegiului Prefectural.

Cele mai căutate cursuri au fost cele de pregătire pentru concursul de titularizare (514 participanți) și pentru angajații creșelor (153).

Printre altele, CCD Bihor a mai organizat un curs de „Compasiune și acțiune, program de prevenire și combatere a bullyingului în mediul școlar”, cu 101 participanți, un altul de pregătire pentru examenul de definitivare (147) și un curs despre „Strategii eficiente de adaptare a copilului în grădiniță” (155 de participanți). În total, 2.563 de cadre didactice și angajați din învățământ au participat la cele 33 de programe ale CCD.

În acest an școlar, în premieră, CCD Bihor a deschis o filială în județ, la Liceul Vocațional Pedagogic Nicolae Bolcaș Beiuș. Pentru că reacțiile profesorilor au fost pozitive, Ștefănuț ia în calcul ca în acest an școlar să deschidă și alte filiale.

Activitatea CCD Bihor poate fi urmărită atât pe site-ul propriu al instituției, cât și în publicația online SchoolBit.ro, un jurnal digital al Casei.

Citește raportul complet al CCD Bihor:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!