Şcolile orădene ar putea fi digitalizate printr-un proiect european de 75,2 milioane lei, cu TVA inclus.

Consiliul Local Oradea s-a reunit vineri, în şedinţă extraordinară organizată online, pentru a aproba documentaţia care trebuie depusă până marţi la finanţator.

"Ideea este mai veche, dar până acum nu am identificat sursa de finanţare. Acum încercăm să acoperim investiţia prin PNRR, fapt pentru care suntem nevoiţi să depunem documentele până pe 29 martie pentru a încerca să obţinem finanţarea", a explicat pentru BIHOREANUL directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, Marius Moş.

Pentru stabilirea nevoilor şcolilor orădene, în etapa de pregătire a proiectului, viceprimarul Antonia Nica şi angajaţii DMPFI au avut întâlniri cu reprezentanţii tuturor şcolilor orădene şi ai Inspectoratului Judeţean Şcolar Bihor.

Astfel, investiţia, care urmează să fie acoperită prin PNRR, vizează printre altele achiziţia de mobilier, tablă interactivă, laptop şi multe altele pentru toate şcolile orădene. De asemenea, proiectul presupune şi reabilitarea atelierelor pentru toate unităţile de învăţământ profesional şi tehnic.

"Sperăm ca în cel mai scurt timp să dăm drumul la procedura de licitaţie pentru acest proiect", a declarat primarul Florin Birta în cadrul şedinţei de Consiliu Local.

Hotărârea privind promovarea proiectului a fost adoptată fără discuţii de către consilierii locali orădeni.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!