Amenajările făcute de municipalitate la scuarul din bulevardul Dacia sunt distruse înainte chiar ca lucrarea să fie recepţionată. Pe pământul încă afânat, pe care municipalitatea a plantat gazon, au apărut cărări făcute de orădenii care traversează strada neregulamentar.

Zilnic zeci de pietoni îşi riscă viaţa circulând fără nicio reţinere, inclusiv cu copii de mână, peste pământ, iar în urma lor, pe carosabil rămâne o cărare de noroi pe care maşinile îl cară în oraş. "Problema este că şi dacă nu va mai ploua, acolo pământul tot umed va fi pentru că am pus instalaţie de irigare pentru copăceii care au fost plantaţi", a declarat pentru BIHOREANUL Leontin Pătcaş, şeful Serviciului Drumuri şi Poduri din cadrul Primăriei.

Funcţionarul afirmă că distrugerile făcute de trecători vor fi remediate, dar acest lucru nu este o soluţie câtă vreme orădenii continuă să circule peste spaţiul verde. "Am rugat Poliţia Rutieră să pună acolo un agent ca să descurajeze traversările neregulamentare, au fost echipaje la faţa locului, s-au dat amenzi, dar nu poţi să ţii poliţiştii în bulevardul Dacia 24 de ore din 24. Până la urmă oamenii trebuie să înţeleagă că nu pot traversa pe unde le vine", a mai spus Pătcaş.

Pentru reamenajarea spaţiului verde dintre cele două sensuri de mers, municipalitatea orădenă a cheltuit 792.000 lei. Lucrările au implicat amenajarea a două sensuri giratorii la intersecţia bulevardului Dacia cu străzile Carpaţi şi Transilvaniei, plantarea de pomi şi gazon, amplasarea unei instalaţii de irigare şi înlocuirea bordurilor pe o distanţă de un kilometru.