După ce a scandalizat o ţară întreagă, filmându-se în sala de clasă cu o mască de clovn pe faţă, în timp ce îşi îndemna elevii să nu poarte mască de protecţie, motiv pentru care a ajuns şi cercetat penal, profesorul Nelu Pop de la Liceul cu Program Sportiv "Bihorul" a fost sancţionat şi de colegii din şcoală.

Deşi a fost criticat până la nivel înalt, de însuşi preşedintele Klaus Iohannis şi de premierul Ludovic Orban, care au spus că nu ar mai avea ce căuta în învăţământ, Pop a fost sancţionat cu mai multă blândeţe de comisia de disciplină a liceului, în cercetarea căreia s-a aflat pentru prima oară în carieră. Mai precis, s-a ales cu salariul diminuat cu 10% timp de 6 luni şi i-au fost retrase orele suplimentare pe care le preda, în afara normei de bază.

Bihorel nu poate să nu constate că, cu banii pe care îi pierde, Pop şi-ar fi cumpărat destule măşti şi ar fi scăpat de belele.

Ce-i drept, sancţiunea este dură faţă de banala observaţie scrisă cu care s-a ales, de la comisia internă, profesoara de engleză Anca Hulber de la Şcoala "Dacia", care la rându-i a mers între elevi fără mască. Ambii dascăli sunt cercetaţi şi de procurorii bihoreni, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, aşa că s-ar putea ca pe viitor să se aleagă cu pedepse mai aspre. Numai să nu se răzbune pe ei şi coronavirusul, pe care atât de vehement îl subestimează.