Startul noului sezon al Ligii Naţionale de baschet masculin se amână din nou. Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet a decis suspendarea primului turneu din cadrul ediţiei 2020-2021 a Ligii Naţionale. Acesta ar fi trebuit să se desfăşoare în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie, iar decizia de suspendare a fost votată de cei 11 membri prezenţi la şedinţa online desfăşurată în cursul zilei de 21 octombrie.

În motivarea deciziei luate, Federatia Română de Baschet arată că "având in vedere decizia Consiliului Director de suspendare pentru o perioada nedeterminata a turneelor preliminare din CRM şi ţinând cont de situaţia epidemiologică (focare COVID-19) înregistrată la majoritatea echipelor masculine, precum şi de perioada de izolare sau carantinare obligatorie, se aprobă suspendarea Turneului 1 din cadrul LNBM, editia 2020-2021, programat initial sa se desfasoare pentru perioada 30 octombrie – 02 noiembrie 2020".

De asemenea, se mai precizează în comunicatul FRB că "ţinând cont de decizia Consiliului Director din data de 17.10.2020, referitoare numai la CRF, se aproba extinderea modificarii calendarului de testare obligatorie RT-PCR (si pentru CRM, LNBM/LNBF)".

Modificarea calendarului de testare obligatorie RT-PCR premergător competiţiilor de baschet în sălile de sport face ca testările să se efectueze astfel:

T1 – cu 7 zile inaintea inceperii competitiei (se considera ca inceperea competitiei este de la intrarea echipelor in bula epidemiologica la hotelul unde sunt cazate echipele)
T2 – cu cel mult 48 de ore inaintea inceperii competitiei (se considera ca inceperea competitiei este de la intrarea echipelor in bula epidemiologica la hotelul unde sunt cazate echipele).

"Cele doua testari RT-PCR sunt obligatorii pentru a putea participa in LNBM/LNBF si CRM/CRF. In urma acestor testari, echipele vor putea participa in turneele competitiilor nationale de baschet doar cu sportivii si membrii ai staff-urilor pentru care se prezinta 2 rezultate negative", mai transmite Federaţia Română de Baschet.