Circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi interzisă, începând de vineri, de la ora 23, şi până marţi, 15 martie, la aceeaşi oră, în Ungaria. Poliţia de Frontieră anunţă că mai multe intervale orare vor fi exceptate de la această restricţie.

Anunţul a fost făcut de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care arată că "măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 15.03.2022 este declarată zi de sărbătoare naţională, prin lege nelucrătoare".

De precizat că transportul greu era interzis în weekend în ţara vecină. Practic, în context măsura a fost prelungită.

"Acestă decizie va genera formarea de coloane de autocamioane pe Autostrada A1, calea 1, tronsonul Arad-Nădlac", arată CNAIR.

Informarea mai arată că "autorităţile ungare au precizat că nu sunt vizate de restricţii transporturile umanitare pentru a nu întârzia distribuirea ajutoarelor şi donaţiilor, respectiv transporturile de animale vii, alimente perisabile sau combustibili, materiale pentru încălzit".

"Precizăm faptul că în perioada menţionată, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura fără restricţii", arată comunicatul CNAIR.

UPDATE: Intervale orare exceptate de la restricţii

Vineri seară, Poliţia de Frontieră a anunţat că "în urma comunicării permanente cu autorităţile de frontieră maghiare", maghiarii au informat că programul anunţat iniţial privind restricţiile de circulaţie a autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone se modifică".

Concret, au fost introduse anumite intervale orare în care traficul greu este permis, după cum urmează:

- 11 martie, ora 23 - 13 martie, ora 23 - Traficul greu este RESTRICȚIONAT

- 13 martie, ora 23 - 14 martie, ora 9 - SE CIRCULĂ

- 14 martie, între orele 09.00 - 23.00 - Traficul greu este RESTRICȚIONAT

- 14 martie, ora 23 - 15 martie, ora 9 - SE CIRCULĂ

- 15 martie, între orele 09.00 - 23.00 - Traficul greu este RESTRICȚIONAT

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!