Drumul Universităţii va fi tot mai greu. Strada Universităţii se va închide începând din luna martie pentru a face loc lucrărilor de construire a unui alt pod peste Peţa.

"Lucrarea a fost deja contractată şi până la sfârşitul lunii februarie urmează să fie finalizat proiectul tehnic. Ulterior, avizele n-ar trebui să dureze mai mult de trei săptămâni, aşa că de la jumătatea lunii martie sunt toate condiţiile să înceapă lucrările", a declarat primarul Ilie Bolojan, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Investiţia, în valoare de 1 milion de lei, va fi implementată de o asociere de firme reprezentată de Drumuri Bihor şi va trebui finalizată în termen de patru luni.

Potrivit primarului, peste vară traficul rutier către campusul universitar şi cimitirul municipal se va derula pe rute ocolitoare.

"Decizia finală va apariţine Comisiei pentru circulaţie, dar cel mai probabil toate cursele OTL vor fi deviate pe rute ocolitoare pe străzile Ronald Reagan, din zona Ceyrat, şi Traian Blajovici, care duce la piaţa de vechituri", a declarat edilul.

Cu o vechime de 78 de ani, actualul pod peste Peţa a fost construit în 1940 şi lărgit în 1950. Construcţia nu mai prezintă siguranţă pentru trafic din cauza degradărilor apărute şi pune în pericol pietonii, pentru că trotuarele sunt delimitate de carosabil doar prin stâlpişori metalici.

Noul pod va avea o lungime de 19,25 metri şi o lăţime a carosabilului de 7 metri, la care se adaugă două trotuare de câte 2,40 metri, acestea incluzând şi piste de biclete cu lăţimea de 1 metru.

Podul va trebui finalizat înainte de demararea lucrărilor la viitoarea linie de tramvai de pe malul pârâului Peţa.