Constructorii angajați de municipalitatea orădeană asfaltează strada Episcop Vasile Coman din cartierul Luceafărul.

Conform proiectului, la finalul investiţiei, artera va asigura în premieră cea de-a doua legătură cu oraşul prin strada Traian Blajovici.

Până de curând, singura cale de acces în cartierul Luceafărul era prin Calea Aradului, peste linia de tramvai, pe lângă gardul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu", lucru care se lăsa cu aglomeraţie la orele de vârf.

Lucrările de amenajare a arterei, atribuite de municipalitate firmei Dumexim printr-un contract de reabilitare de străzi pentru suma de un milion de lei plus TVA, au intrat joi în faza turnării covorului asfaltic.

"Se execută lucrări de modernizare prin asfaltare pe strada Episcop Vasile Coman din cartierul Luceafărul, pe un tronson de circa 190 metri şi reabilitarea unei porţiuni de 124 metri, unde asfatul era degradat", a transmis joi Primăria printr-un comunicat.

Potrivit municipalităţii, pe primul tronson, aflat în modernizare, a fost aşternut primul strat de binder, iar constructorii urmează să toarne stratul de uzură şi să amenajeze trotuarele.

Pe cel de-al doilea tronson de stradă, aflat în reabilitare, urmează frezarea asfaltului degradat şi turnarea unui nou strat de uzură.

Pe de altă parte, Primăria continuă lucrările de reabilitare a străzilor. În cartierul Velenţa constructorii au amplasat canalizarea pluvială, au turnat stratul de balast, au pus bordurile pe toată lungimea de 103 metri a străzii Gheorghe Ionescu Siseşti.

Muncitorii urmează să monteze gurile de scurgere şi să toarne, succesiv, straturile de balast stabilizat, de binder, iar apoi cel de uzură.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!