Drumul rapid va fi închis traficului rutier pentru două zile în zona staţiei CFR.

"În vederea finalizării lucrărilor la drumul expres, în zilele de 2 şi 3 mai se închide circulaţia rutieră pe strada Ecaterina Teodoroiu de la intersecţia cu strada Negoiului până la intersecţia dintre străzile Depoului şi Ana Ipătescu. Restricţiile de trafic ocazionate de turnarea stratului de asfalt de uzură vor fi introduse între orele 9 – 20", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

În plus, măsura a fost luată pentru ca executanţii lucrărilor să îşi poată transporta în condiţii de siguranţă utilaje de mari dimensiuni.

Deschidere cu delay

Lucrările la drumul rapid vizează turnarea stratului de uzură asupra porţiunii de 660 metri rămasă nefinalizată prin fosta remiză de vagoane a CFR.

Amplasamentul a fost asfaltat în cursul acestei săptămâni şi urmează să fie dat în folosinţă cel mai probabil după 10 mai.

"Chiar dacă lucrările de asfaltare se vor finaliza pe 3 mai, această porţiune va fi dată în folosinţă o săptămână mai târziu, după realizarea marcajelor rutiere şi obţinerea tuturor avizelor de la SNCFR", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Cu întrâziere de doi ani...

Darea în folosinţă a ultimei porţiuni din drumul expres are loc cu o întâziere de doi ani şi patru luni, interval în care municipalitatea a încercat, în diferite moduri să intre în posesia amplasamentului.

Negocierile dintre Primărie şi SNCFR s-au încheiat abia în vara acestui an, prin semnarea unui contract de închiriere înrobitor pentru terenul din fosta remiză, feroviarii asimilând municipalitatea unei societăţi comerciale.

Potrivit contractului, Primăria s-a obligat la plata unei chirii de 1,04 lei pe metrul pătrat pe lună plus TVA, echivalentul a 14.131 lei pe lună, respectiv 169.600 lei plus TVA pe an.

În plus municipalitatea s-a obligat la plata unei garanţii de 50.449 lei plus TVA reprezentând chiria pe trei luni.

Lucrările de amenjare a ultimului tronson din drumul expres sunt executate de Trameco SA şi Abed Nego SRL, pentru suma de 4,9 milioane lei fără TVA.