Desemnat să conducă interimar filiala PSD Bihor, până la alegerea unei noi conduceri, președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud, Radu Moldovan, s-a declarat convins că viitorii lideri ai organizației trebuie să fie „fețe noi”, care „să recâștige cetățenii” și alegerile locale de anul viitor.

Moldovan a subliniat că „de ani buni” s-au rotit prin funcții în filială aceleași personaje, iar „rezultatele s-au văzut”, motiv pentru care consideră că viitorii candidați la CJ Bihor și Primăria Oradea „vor avea o misiune nu ușoară”.

Obiectiv: Bihorul și Oradea

„Îmi doresc să fiu președinte interimar cât mai puțin”, a declarat Radu Moldovan luni, în prima conferință de presă susținută în fața jurnaliștilor orădeni, alături de purtătorul de cuvânt Adrian Madar și de Felix Cozma, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, după ce în februarie Comitetul Politic Național l-a desemnat în această poziție, pentru a-l înlocui pe Ioan Mang, Biroul Permanent Județean fiind și el dizolvat și înlocuit cu un Comitet Interimar de conducere a filialei Bihor.

Moldovan a afirmat că „voi pleca atunci când voi simți că organizația este pregătită pentru alegeri și are candidați cu șanse pentru a câștiga anul viitor președinția Consiliului Județean Bihor și Primăria Oradea”.

Tot cu „completări”

În context, Moldovan a relatat că duminică a avut „discuții” cu membrii Comitetului Interimar, format din cei 27 primari și cei doi parlamentari, deputatul Ioan Mang și senatorul Florian Bodog.

În urma „discuțiilor”, a spus Radu Moldovan, Comitetul Interimar a fost „completat” și cu alți membri, ajungând la un total de 39. Între aceștia se numără Adrian Madar („confirmat” ca purtător de cuvânt”), Felix Cozma (desemnat secretar interimar), Emilian Pavel (subprefect), Ioan Chivari (președintele Organizației de Pensionari) și Florian Sîrca.

Moldovan a precizat că fiecare dintre acești noi membri au primit „responsabilități”, dar nu a dorit să spună concret, în cazul lui Sîrca, nici de ce a fost „cooptat”, nici ce atribuții va avea, motivând că această chestiune ține de „bucătăria internă” și că, oricum, componența „lărgită” a Comitetului n-a fost încă validată de conducerea centrală.

„O misiune nu ușoară”

Președintele interimar a arătat că acest Comitet va conduce PSD Bihor până când, „într-un termen rezonabil”, se vor finaliza alegerile din toate organizațiile filialei, despre care a adăugat că „cel mai important lucru este deschiderea propriu-zisă (a organizației - n.r.)”. „Nu spun că a fost închisă, dar s-au învârtit în pozițiile de conducere aceiași oameni și știm care au fost rezultatele”, a punctat el.

De asemenea, Moldovan a spus că „ideal” ar fi ca până în vară să aibă loc Conferința Municipală și Conferința Județeană care să dea noi conduceri organizației municipale Oradea și celei județene, la care să fie cunoscuți și viitorii candidați pentru CJ Bihor și respectiv Primărie. „Candidații vor avea o misiune nu ușoară, să recâștige încrederea cetățenilor”.

„Nu mai merge cum a fost”

Răspunzând întrebărilor BIHOREANULUI privind modul în care a fost „administrată” organizația municipală de către senatorul Florian Bodog, niciodată ales, președintele interimar a spus că „mi-e greu să răspund de ce au decis alți colegi înainte, nu știu cum a ajuns președinte”, dar „ce pot să spun e că inclusiv în Oradea vor fi luate lucrurile de la firul ierbii”, ceea ce înseamnă inclusiv revitalizarea celor 145 de organizații de cartier.

„La PSD Oradea va fi mult de lucru, rolul meu este de a asigura un climat concurențial și transparent. Nu vom mai face lucruri doar ca să le bifăm, degeaba ne alegem tot noi între noi ca să le bifăm. Încerc să-i fac pe oameni să înțeleagă că nu mai merge cum a fost”, a arătat Moldovan.

„Nevoie de fețe noi”

„Sunt colegi care de ceva ani buni au ocupat funcțiile de responsabilitate, rezultatele s-au văzut, am văzut care au fost potențialele lor. Eu cred că PSD Oradea și PSD Bihor au nevoie de fețe noi. Trebuie să mergem în fața oamenilor, să le spunem ce vrem să facem, ce viziuni avem”, a insistat președintele interimar, făcând trimitere la faptul că reprezentanții PSD trebuie să aibă abordări constructive.

Tot răspunzând la o întrebare a BIHOREANULUI, despre modul de a face politică al pesediștilor de la vârful organizației, care anul trecut, de pildă, au lăsat fără mandate doi membri ai CJ Bihor pentru „vina” de a fi votat proiectul Inelului Rutier Metropolitan, Moldovan a arătat că „tot timpul, în calitate de reprezentanți ai oamenilor în administrația locală trebuie să găsim soluții pentru majoritate. Înainte de a ne poziționa radical (n.r. - într-o problemă), trebuie să vedem care este interesul majorității, interesul unanimității nu există”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!