Şoferii orădeni vor putea evita pe viitor ambuteiajele din centrul comunei Oşorhei. Reprezentanţii Zonei Metropolitane Oradea au semnat luni contractul pentru proiectarea şi execuţia viitorului drum de legătură cu comuna Oşorhei prin cartierul Podgoria, legătură rutieră alternativă la extrem de aglomeratul DN1 care taie mijlocul localităţii.

"ZMO a semnat contractul cu asocierea dintre Drumuri Bihor, Institutul de Cercetări în Transporturi – Intertrans şi Drum Asfalt în vederea proiectării şi execuţiei obiectivului de investiţie "Modernizarea drumului de legătură între municipiul Oradea (zona Podgoria) şi comuna Oşorhei (sat Fughiu)"", se menţinează într-un comunicat al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ZMO.

Investiţia, în valoare de 4,5 milioane lei, vizează proiectarea şi construirea în termen de 12 luni a unui drum cu o lungime de 3,6 kilometri între cele două localităţi.

"Mulţumim primarilor din Zona Metropolitană Oradea care au înţeles necesitatea şi importanţa dezvoltării comune prin asigurarea conectivităţii rutiere dintre zona periurbană şi centrul urban", a afirmat primarul de Oradea, Ilie Bolojan.

Construcţia noului drum va asigura un acces mult mai facil între municipiul reşedinţă de judeţ şi localităţile Husasău de Criş, Ineu, Botean, Bălaia, Burzuc şi Chioag.

"Acest drum reprezintă o alternativă rapidă pentru accesul spre Oradea a locuitorilor din Oşorhei, Ineu, Sârbi, precum şi un factor stimulator pentru dezvoltarea rezidenţială a zonei", a spus primarul de Oşorhei, Ioan Pop.

Noua cale de acces va fi dotată cu şanţuri, rigole şi podeţe pentru îmbunătăţirea sistematizării pluviale şi va fi prevăzută cu stâlpi de iluminat, marcaje rutiere iar, în localităţi, cu trotuare pentru siguranţa trecătorilor.

În plus, curbele cu o rază mai mică de 226 de metri vor fi supraînălţate şi supralărgite pentru a îmbunătăţi siguranţa traficului.