Municipalitatea orădeană continuă demersul de expropriere a construcţiilor dintre blocuri pentru a amenaja locuri de parcare pentru riverani.

Garaje şi boxe de lemne

Alte 35 de garaje din curțile blocurilor de pe străzile Dimitrie Cantemir şi Mareşal Averescu, din zona noilor pasaje subterane, vor fi demolate.

Consiliul Local a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de reamenajare a două zone din Oradea.

Primul proiect vizează curtea blocurilor din spatele fostei fabrici Aura, delimitate de străzile Dimitrie Cantemir, Gheorghe Costaforu, Anatol France şi Arieşului.

"Aici vom demola în total 7 garaje şi 6 boxe, care erau anexe aferente depozitării materialului lemnos din perioada în care blocurile se încălzeau cu lemne", a explicat primarul Florin Birta.

În total, pe amplasamentul construcţiilor demolate vor fi amenajate 38 de locuri de parcare cu acces din strada Arieşului.

90 de noi locuri de parcare!

Cea de-a doua zonă, situată la celălalt capăt al noilor pasaje subterane, dinspre Crişul Repede, este delimitată de străzile Mareşal Averescu, Piaţa Gojdu, Clujului şi Râului. Acolo vor fi expropriate și demolate 28 de garaje. 

"În total vor fi amenajate 90 de locuri de parcare, plus spaţii verzi", a declarat primarul de Oradea.

Cu această ocazie, municipalitatea va expropria o suprafaţă de circa 1.300 metri pătraţi din curtea blocurilor prin care treceau orădenii dinspre podul Dacia spre Cetate în timpul lucrărilor la noile pasaje subterane.

"Acel teren este propus pentru expropriere în vederea realizării unui spaţiu verde, a unui parc pentru locuitorii acelor blocuri", a spus Birta.

Valoarea totală a celor două proiecte de reamenajare se ridică la circa 3,5 milioane lei.

Lucrările ar putea începe încă din vară după finalizarea procedurilor de expropriere a vechilor construcţii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!