O firmă de exploatare lemnoasă din Suceava, cu punct de lucru în Stâna de Vale, a fost prinsă că, luna trecută, în decurs de doar 3 zile, a expediat peste 200 metri cubi de buşteni de brad fără provenienţă legală.

Descoperirea a fost făcută de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol din Poliţia Bihor, în timpul unui control realizat cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Oradea la Punctul de lucru din Stâna de Vale al firmei. 

"În timpul controlului a fost verificată legalitatea expedierii materialului lemnos. Polițiștii au constatat că, în perioada 19-21 februarie, anul curent, societatea respectivă ar fi expediat 214,7 metri cubi de lemn rotund, din specia molid, fără proveniență legală", se precizează în comunicatul Poliţiei Bihor. 

Firma s-a ales cu amendă în valoare de 15.000 de lei şi, totodată, poliţiştii au confiscat contravaloarea celor 214,7 metri cubi de lemn rotund, specia molid, în valoare de 55.607 lei.

Compania suceveană, Aida Best Construct, nu este la prima abatere. Aceeaşi firmă, care exploatează partizi concesionaţi în mai multe zone ale Staţiunii Stâna de Vale, a fost prinsă vara trecută de Garda de Mediu Bihor că a distrus o porţiune din Valea Iadului, după ce angajaţii firmei au tras cu utilajele copacii tăiaţi din pădure direct prin albia apei.

Pentru abaterea cu pricina, firma a încasat o amendă de 8.000 lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!