Doi orădeni în vârstă de 37 respectiv 24 de ani sunt cercetaţi pentru furt calificat Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, a transmis, miercuri, agentul principal Ioana Lascău, ofiţer de presă al Inspectoratului de Poliţie Bihor.

Cei doi sunt acuzaţi că, în perioada 4 - 11 ianuarie, au intrat într-un imobil din municipiul Oradea, de unde ar fi sustras o centrală de încălzire pe gaz în valoare de 4.249 lei.

Paguba nu a fost recuperată, căci, la scurt timp după ce a fost sustrasă, centrala a fost vândută, iar apoi revândută, poliţiştii continuând acum ancheta pentru identificarea persoanei la care a ajuns instalaţia, pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

În timp ce la Oradea hoţii fură centrale pe gaz, în judeţ poliţiştii au de furcă cu transporturile ilicite de lemne.

“Marţi, pe DN 19/C, între localităţile bihorene Șimian și Valea lui Mihai, poliţiştii au depistat în trafic un bărbat de 38 de ani din Săcueni, care transporta cu o autoutilitară 0,5 metri cubi de material lemnos, fără a deţine documente de proveniență”, a explicat Lascău.

Materialului lemnos şi autoutilitara au fost confiscate, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.