Un tânăr de 17 ani din Oradea a fost arestat preventiv, sâmbătă, pentru tâlhărie, după ce, cu o zi mai devreme, a atacat o orădeancă în Parcul 1 Decembrie şi i-a smuls femeii cerceii de aur din urechi.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, agresiunea s-a comis vineri dimineaţă în jurul orei 5. "Poliţiştii au fost sesizaţi de partea vătămată că, în timp ce traversa parcul, a fost deposedată prin violenţă de cerceii din aur pe care îi purta, provocându-i un prejudiciu în valoare declarată de 1.000 lei", se arată în informare.

În urma cercetărilor, poliţiştii Biroului de Investigare a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea l-au identificat în scurt timp pe agresor, care a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat pentru o perioadă de 30 de zile.

Poliţiştii orădeni au recuperat unul dintre cei doi cercei din aur sustraşi prin violenţă de la victimă.

Cazul nu e singular. Doar în ultima lună, 7 bihoreni au ajuns în atenţia poliţiştilor orădeni pentru atacuri similare comise în Oradea, ultimii fiind doi bărbaţi din Lăzăreni care, pe 3 iulie, în decurs de o jumătate de oră, au tâlhărit trei orădence în cartierul Nufărul, smulgându-le poşetele.

Paguba provocată de cei doi a fost recuperată în proporţie de 85 %.