Trei jardiniere din beton, care delimitează promenada de pe malul stâng al Crișului Repede, mai sus de podul Dacia, au ajuns în apele râului, aruncate cel mai probabil de vandali.

„Din nou, colegii noștri din cadrul Sistemului Hidrotehnic Crișul Repede au fost nevoiți să intervină pe malul stâng, amonte de podul Dacia din Oradea, pentru a scoate din apele râului trei jardiniere. Menționăm că aceste componente delimitează zona de promenadă de zona de protecție de pe malul apei. Faptul că acest tip de jardinieră a ajuns în râul Crișul Repede denotă în mod cert acte de vandalism”, a transmis joi ABA Crișuri.

După ce au fost scoase din apă, jardinierele au fost curățate și reamplasate, astfel încât să asigure continuitatea liniei de protecție.

Recent, pe același tronson al Crișului, vizavi de aquapark-ul Nymphaea, angajații ABA au scos din râu mai multe deșeuri plutitoare, trotinete electrice și recipiente de plastic.

„Actele de vandalism manifestate pe Promenada Crișului Repede aduc nu doar pagube mediului înconjurător sau infrastructurii din zonă, ci inclusiv pot pune în pericol siguranța celor care aleg să se recreeze pe malul apei. Pentru a descuraja astfel de fapte, vă îndemnăm să sesizați Poliția Locală Oradea ori de câte ori observați că pe malul apei se comit fapte care contravin legii”, a mai transmis ABA.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!