Strada Gheorghe Bariţiu rămâne închisă până pe 23 ianuarie.

"Comisia tehnică pe probleme de circulaţie şi trafic rutier a avizat azi, 21 decembrie, prelungirea avizului pentru restricţionarea circulaţiei pe str. George Bariţiu, tronsonul cuprins între str. Episcop Roman Ciorogariu şi intrarea la Liceul Tehnologic Special nr. 1 până la data de 23 ianuarie 2021", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Sistarea traficului auto, impusă încă din vară, a fost prelungită cu o lună, pentru continuarea lucrărilor la parcarea supraetajată, mai precis la corpul de birouri dinspre clădirea Liceului Tehnologic Special 1 în condiţii de siguranţă.

"În partea dinspre Poştă, parcarea va avea un corp de clădire cu birouri de închiriat. Clădirea a fost ridicată, mai sunt câteva lucrări de făcut, după care strada va fi deblocată", a declarat directorul Administraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica.

Stadiul lucrărilor de construire a parcării a ajuns la 25%. Conform contractului semnat în decembrie 2019, parcarea din strada Gheorghe Bariţiu va fi ridicată de firma Construcţii Bihor în termen de 18 luni pentru suma 15,3 milioane lei.

Parcare va avea o capacitate de 336 de locuri, dintre care 324 pentru autoturisme, 6 locuri rezervate pentru persoanele cu dizabilităţi şi 6 locuri pentru motociclete.