Constructorii au început vineri montarea grinzilor de beton ale podului peste Peţa de pe traseul noului drum de Sântandrei.

Odată montate grinzile, a căror predare a fost întârziată de furnizor datorită volumului mare de comenzi, executantul lucrărilor va trece la turnarea structurii de beton, realizarea hidroizolaţiei şi turnarea stratului final de asfalt.

"Deşi termenul de predare a lucrării este prevăzut pentru data de 14 februarie 2019, s-au depus eforturi pentru finalizarea lucrării până în prima parte a lunii decembrie 2018", se menţionează într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Drum peste câmp

Lung de 3,5 kilometri, din care 1,9 kilometri pe teritorioul administrativ al municipiului şi 1,5 kilometri în comuna vecină, noul drum de Sântandrei va lega intersecţia străzii Alexandru Cazaban cu şoseaua de centură de strada Râturi din cartierul Tineretului al comunei vecine.

Noua legătură rutieră va constitui o alternativă la drumul principal care iese în giraţia din Calea Sântandreiului generând ambuteiaje la ore de vârf.

Conceput cu două benzi de circulaţie de câte 3,5 metri la care se adaugă spaţiul aferent şanţurilor, podeţelor şi iluminatui public, noul drum va fi flancat pe toată lungimea de o pistă pentru biciclete lată de 3 metri.

Drumul va traversa şanţul anticar prin care curge Peţa cu un pod cu o lungime de 28,6 metri şi o lăţime de 20,3 metri.

Investiţia este derulată prin termediul Zonei Metropolitane Oradea în baza unui contract de asociere încheiat între Oradea şi Sântandrei.