O stradă din oraşul Slănic, judeţul Prahova, s-a prăbuşit joi dimineaţă. Asfaltul şi pavelele au alunecat efectiv, traficul în zonă a fost oprit, iar locuitorii caselor din zonă au fost evacuaţi.

Potrivit G4media.ro, pe strada în cauză, „23 August”, s-a format un crater adânc de circa 2 metri.

Zona a fost închisă total circulaţiei, au anunţat Prefectura Prahova şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Localnicii din zonă au fost evacuaţi, aceştia temându-se, însă, că surparea se va extinde la blocuri, care se află la circa 50 de metri de crater.


(Sursa foto: Prahovainfo.ro)

"Deocamdată, în situaţia de faţă, nu puteam lua măsuri, pentru că nu avem de unde să ştim ce este dedesubt. Vom vedea ce vor spune specialiştii. Trebuie să ţinem cont că în Slănic se exploatează sarea de 2000 de ani. Încă nu putem şti dacă trebuie să strămutăm familii din zona afectată", a spus primarul oraşului, Costea Daneluş, potrivit sursei citate.

În Slănic Prahova urmează să ajungă şi o echipă de experţi de la Bucureşti. 

"Având în vedere situaţia de urgenţă produsă în localitatea Slănic din judeţul Prahova, generată de tasarea terenului, urmată de formarea unui crater cu adâncimea de aproximativ 2 metri pe o suprafaţă de peste 60 de mp, la nivelul MAI a avut loc o analiză prin care secretarul de stat, şef al DSU, dr. Raed Arafat, a dispus trimiterea la faţa locului a unei echipe formată din personal DSU şi IGSU, urmând ca aceasta să fie completată în cel mai scurt timp cu specialişti în domeniul construcţiilor şi minieri", au transmis şi reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

La finalul anului trecut, într-o altă zonă a oraşului au apărut crăpături în sol, care au afectat câteva gospodării şi case.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!