Reunit în ședință ordinară Consiliul Local a ieftinit vineri cu peste 50 lei preţul gigacaloriei furnizate firmelor.

Măsura a fost luată după ce Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat noile tarife de furnizare a energiei termice începând cu 1 august.

"Înainte preţul gazului pentru populaţiei era diferit faţă de cel pentru agenţii economici. Acum, este acelaşi tarif şi pentru persoane fizice şi pentru persoane juridice, iar având în vedere scăderea cererii, preţul gazului s-a ieftinit", a declarat pentru BIHOREANUL directorul Termoficare Oradea, Călin Ungur.

Concret, începând din 1 august, agenţii economici racordaţi în reţeaua primară vor plăti 258,39 lei pe gigacalorie cu TVA inclus, iar cei deserviţi de punctele termice ale CET vor datora 404,75 lei cu TVA inclus pe gigacalorie. Astfel, firmele vor achita pentru o gigacalorie cu 52 lei, respectiv 54 lei mai puţin decât înainte.

În schimb, orădenii deserviţi de punctele termice ale CET vor plăti în continuare tot 276,15 lei pe gigacalorie.

Acest lucru a fost posibil după ce Consiliul Local a majorat cu circa 3 lei, la 47,48 lei, subvenţia acordată de la bugetul local.

Proprietarii locuinţelor racordate în reţeaua magistrală şi deservite de propriile puncte termice vor plăti din august 248,02 lei pe gigacalorie.

Noile tarife sunt valabile până în luna octombrie, când este de aşteptat ca, în funcţie de evoluţia preţului gazului pe piaţa liberă, ANRE să vină cu noi modificări.