Veste bună pentru fanii filmului „Gladiatorul”, care a avut un succes uriaș în anul 2000: o continuare a peliculei în care Russel Crowe a făcut un rol memorabil va fi pregătită de compania de producție cinematică Paramount, potrivit deadline.com, un site de știri axat pe noutățile de la Hollywood.

Regizor va fi același Ridley Scott, iar scenarisul David Scarpa a fost ales să scrie și scenariul pentru „Gladiator 2”.

Se pare că rolul principal va fi jucat de actorul irlandez Paul Mescal (26 de ani), care încă își negociază contractul, mai scrie sursa citată. Cunoscut pentru rolul din mini-seria "Normal People" (2020), şi care a primit critici elogioase pentru noul său film "Aftersun", Mescal (foto) nu-l va interpreta pe Maximus, ci pe Lucius, fiul Lucillei (Connie Nielsen) şi nepot al lui Commodus (Joaquin Phoenix).


(sursa foto: tvinsider.com)

În 2017, regizorul Ridley Scott declara că își dorește să facă un film care să ducă mai departe povestea „Gladiatorul” și chiar susținea că Russel Crowe ar putea juca rolul principal, în ciuda faptului că personajul său a murit. „Știu cum să-l aduc înapoi”, spunea atunci regizorul.

Lansat în anul 2000, „Gladiatorul” a avut un succes uriaș. Pe lângă venituri de 460 de milioane de dolari, a avut 12 nominalizări la Oscar și a câștigat cinci statuete, printre care cea pentru „cel mai bun film” și „cel mai bun actor în rol principal”.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!