Societatea de termoficare ar putea să pornească încălzirea în Oradea și Sânmartin începând de miercuri.

„Noi am făcut pregătirile”

Deschiderea sezonului de termoficare este condiționată de condițiile meteorologice din următoarele zile.

„Am discutat dimineață, cu colegii, iar începând de miercuri vor porni (cel mai probabil) încălzirea în Oradea. Conform normativelor în vigoare, încălzirea se pornește după trei nopți consecutive în care mercurul termometrelor coboară sub 10 grade Celsius. În noaptea de duminică spre luni, temperaturile exterioare au depășit acest prag, fiind de circa 12,5 grade Celsius. Conform prognozelor, ne așteptă însă ca în următoarele trei nopți să fie mult mai rece”, a declarat luni pentru BIHOREANUL directorul Termoficare Oradea, Călin Ungur.

Potrivit directorului, sistemul de termoficare a fost pregătit pentru furnizarea încălzirii.

„Noi am făcut pregătirile. Dacă în următoarele nopți temperaturile exterioare vor scădea așa cum ne așteptăm, în cursul zilei de miercuri vom porni alimentarea cu agent termic a punctelor termice care alimentează spitalele și școlile orădene, urmând ca de joi să pornească încălzirea în tot orașul”, a explicat Ungur.

Chiar dacă Termoficare Oradea va porni alimentarea au agent termic, consumatorii care consideră că fac față frigului sau cei care se tem de explozia facturilor pot, în continuare, să nu deschidă încălzirea, lâsând închisă vana cu agent termic poziționată la intrarea în bloc.

Înainte să vină căldura se oprește apa caldă...

În pregătirea furnizării încălzirii, Termoficare Oradea și-a programat pentru marți oprirea alimentării cu apă caldă a zonei centrale.

Măsura va fi luată pentru reîntregirea Magistralei II din zona viitorului pasaj Decebal din intersecția cu strada Tudor Vladimirescu.

„Magistrala II a fost repoziționată astfel încât să ocolească amplasamentul viitorului pasaj. În cursul zilei de marți, cel mai probabil, se va face conectarea noii conducte la rețea. Astfel, ne vom asigura că toți consumatorii racordați la rețea vor avea încălzire după reluarea furnizării agentului termic”, a spus directorul Termoficare, Călin Ungur.

Potrivit directorului, reprezentanții societății Termoficare nu se așteaptă la întreruperi ale încălzirii care să afecteze zone mari din Oradea, având în vedere că rețelele magistrale au fost în mare parte înlocuite.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!