De ziua Oradiei publicul va avea acces gratuit la obiectivele turistice ale municipalităţii administrate de Fundaţia pentru Protecţia Monumentelor.

Această facilitate se referă la Casa Darvas – La Roche respectiv sinagogile Sion şi Aachvas Rein.

În plus, după doi ani de lucrări, Turnul Primăriei va fi redeschis publicului începând de marţi de la ora 10.

"Cu această ocazie, va fi prezentată o expoziţie cu obiective organizată de Oradea Heritage în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana". Totodată, simezele Turnului Primăriei vor prezenta imagini foto în cadrul expoziţiei "Oradea fermecătoare", organizată în parteneriat cu clubul Expo Foto Art", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

De asemenea, începând cu ora 14, la Sinagoga Sion va avea loc o expoziţie de fotografii reprezentând Oradea din arhiva Agerpres. La eveniment va lua parte şi directorul general al agenţiei, Claudia Nicolae.

Accesul în obiectivele turistice se va face cu anumite restricţii. "Dată fiind situaţia pandemică actuală, accesul în obiectivele turistice se va face în conformitate cu normele sanitare în vigoare, limita maximă admisă în interior fiind de 20 de persoane", au transmis comunicatorii municipalităţii.