După o pauză de câteva săptămâni, campionatul Ligii Naţionale la baschet masculin s-a reluat în weekend cu jocurile etapei a IV-a din TOP 6. Jucătorii de la CSM CSU Oradea vor evolua însă marţi seara, când, de la ora 19, vor primi pe teren propriu vizita formaţiei BC CSU Sibiu.

Partida este programată cu începere de la ora 19, la Arena Antonio Alexe, iar adversar pentru campioana en-titre a României va fi echipa de pe locul III. De aceea, jocul constituie derby-ul etapei şi urmează a fi transmis în direct de Digi Sport.

Până în prezent, formaţia antrenată de Cristian Achim s-a impus de fiecare dată în acest sezon în confruntările cu echipa sibiană, dar acest lucru nu garantează succesul în disputa de marţi seară, mai cu seamă că CSM-ul va susţine acum primul meci oficial după o pauză de mai bine de trei săptămâni, dar şi primul joc de campionat după o pauză de mai bine de o lună.

Între timp, cele două formaţii şi-au completat şi lotul de jucători. Astfel, dacă trupa orădeană se bazează acum şi pe croatul Kristijan Krajina, jucător de poziţia 5, care vine la Oradea de la VEF Riga, formaţie antrenată în Basketball Champions League, în schimb şi CSU Sibiu îl are acum în lot pe americanul Larry Gordon, jucător achiziţionat tot în această pauză.

În prezent, CSM CSU Oradea are un bilanţ de 14 victorii şi 2 înfrângeri în Liga Naţională şi ocupă locul II, în timp ce sibienii, de pe poziţia a III-a, vin cu o line de clasament care cuprinde 11 victorii şi 6 înfrângeri.

Statistica este de partea "roş-albaştrilor" înaintea acestei confruntări şi prin faptul că ei se prezintă la meci după ce până în prezent nu au pierdut niciun meci pe teren propriu în actuala ediţie de campionat a Ligii Naţionale.

În prima partidă din această etapă, U BT Cluj a întrecut pe teren propriu formaţia Steaua Bucureşti, cu scorul de 96-69. Dacă orădenii se vor impune însă în jocul de marţi seară cu sibienii, vor reveni pe prima poziţie a clasamentului.