Tarifele de dezinsecţie, dezinfecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare au fost majorate joi de Consiliul Local Oradea cu indicele de consum din ultimul an.

Stârpirea ţânţarilor va costa mai mult!

Potrivit raportului de specialitate al Hotărârii de Consiliu Local, la stabilirea noilor tarife a fost luat în calcul indicele general al bunurilor de consum, de 114,41%, aferent perioadei februarie 2022 - ianuarie 2023.

Firma Coral Impex, stabilită de municipalitate prin licitaţie în februarie 2022 să facă lucrări de dezinsecţie pentru oraş şi asociaţiile de proprietari, va aplica noile tarife începând din luna aprilie.

Printre altele, preţul dezinsecţiei unei suprafeţe de 1.000 metri pătraţi de spaţii deschise a fost majorat de la 5,8 lei la 6,6 lei, a suprafețelor închise de la 107,5 lei la 122,9 lei, iar a reţelelor de apă, canalizare şi termoficare de la 439,9 lei la 502,5 lei.

La fel, deratizarea spaţiilor deschise s-a scumpit de la 45,7 lei la 52,3 lei pentru o suprafaţă de 1.000 metri pătraţi, cea a spaţiilor comune închise de la 58,7 lei la 67,1 lei, iar a locuinţelor din asociaţiile de proprietari de la 146,9 lei la 167,6 lei. Tarifele sunt fără TVA.

Valabile un an

Noile preţuri ar urma să fie valabile în următorul an. Liderul grupului PSD, Adrian Madar, a cerut primăriei să retragă din textul hotărârii prevederea privind actualizarea tarifelor tot la trei luni propusă de municipalitate.

"Firma a licitat în anumite condiţii pe care cred că este corect să le respecte", a spus Madar.

Primarul Florin Birta a acceptat cererea PSD-istului, astfel că prevederea a fost înlăturată. "Nu avem probleme de acest gen. Mai pot apărea erori şi în ceea ce fac colegii noştri", a acceptat edilul.

În final, noile tarife au fost adoptate cu votul unanim al consilierilor locali.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!