Orădenii care locuiesc pe malul drept al Crişului Repede ar face bine să îşi reînoiască în weekend provizia de apă potabilă. Conform unui comunicat al Companiei de Apă Oradea locuitorii de la malul drept al Crişului Repede vor rămâne începând de luni seară, vreme de trei nopţi consecutiv, fără apă de băut.

Sistarea alimentării cu apă va afecta între orele 22 - 6, până miercuri noapte inclusiv, consumatorii situaţi în cartierele Rogerius, Episcopia, Podgoria şi parte din zona centrală.

"Măsura întreruperii apei potabile pe timpul nopţii va fi luată datorită lucrărilor de spălare programată a magistralelor de alimentare cu apă. Pentru că unele reţele stradale se vor spăla prin intermediul hidranţilor de incendiu facem apel la orădeni să nu intervină şi să nu îi închidă, aşa cum s-a mai întâmplat, în cazul în care îi descoperă curgând în timpul nopţii", a declarat Alin Sas, purtătorul de cuvânt al CAO.

Orădenii care după spălarea reţelelor şi reluarea serviciului de alimentare cu apă vor descoperi deficienţe în parametrii de furnizare şi calitate a apei sunt sfătuiţi să sesizeze dispeceratul CAO la numerele de telefon 0259.430.928 sau 0359.410.203.

După finalizarea lucrărilor la magistralele de pe malul drept al Crişului Repede CAO va trece la spălarea conductelor de pe malul stâng al râului începând de la o dată care va fi anunţată în prealabil.