Revolta vânzătoarelor de mărţişoare a avut efecte. Conducerea Primăriei a aprobat, la propunerea viceprimarului Mircea Mălan, majorarea la 190 a numărului locurilor de vânzare de mărţişoare care vor fi scoase la licitaţie pe 21 februarie. Acestea vor fi cu 40 de locuri mai multe decât în oferta iniţială.

"În final vor fi licitate 190 de locuri. Am aprobat toate amplasamentele cerute de comercianţi care puteau fi aprobate", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Viceprimarul a primit joi în audienţă 15 vânzătoare de mărţişoare revoltate de faptul că, la cererea Administraţiei Domeniului Public, municipalitatea a limitat drastic amplasamentele pentru vânzarea tradiţionalelor podoabe de 1 martie. Acestea au reclamat că prin eliminarea locurilor din faţa pieţelor nu vor mai avea unde să îşi vândă marfa comandată în urmă cu circa trei luni şi vor rămâne cu ea pe cap.

"Ideea nu era să îi falimentăm pe aceşti oameni, ci să punem ordine în acest domeniu şi să eliminăm concurenţa neloială dintre comercianţii sezonieri de flori şi vânzătorii din pieţe. Din acest motiv le-am şi propus să nominalizeze alte amplasamente în locul celor eliminate, cu promisiunea că le vom analiza", a declarat viceprimarul.

În urma analizării cererii vânzătorilor ambulanţi, municipalitatea a aprobat amplasamente suplimentare pe platoul de la intersecţia străzilor Transilvaniei cu Moldovei, în vecinătatea statuii Dimitrie Cantemir şi în Nufărul, la bisericuţă.

În schimb, conform deciziei de a desfiinţa amplasamentele din proximitatea pieţelor, nu au fost aprobate locurile de vânzare de la staţia de taxi din Decebal, platoul din faţa Billa şi capătul liniei de tramvai din Nufărul.

Chiar şi aşa, reprezentanţii municipalităţii sunt convinşi că numărul de locuri de vânzare este îndestulător. "Au fost probate 190 de locuri în condiţiile în care în 2013 au fost 246 de locuri din care 35 au rămas neocupate", a spus Mircea Mălan.

În plus, comercianţii de mărţişoare care vor să vândă mărţişoare şi flori, de 1 şi 8 martie, au la dispoziţie alte circa 200 de locuri în pieţe. Administraţia Domeniului Public va licita, la faţa locului, pe 18 februarie de la ora 10, amplasamentele din pieţele Nufărul şi Velenţa, iar de la ora 12 cele din piaţa Cetale. Pe 19 februarie, de la ora 9 vor fi licitate locurile din piaţa Rogerius, de la ora 11 cele din Decebal iar de la ora 13 cele din piaţa Ioşia.

Citeşte pe aceeaşi temă şi Războiul mărţişorului: Comercianţii ambulanţi acuză Primăria că îi împinge la faliment prin desfiinţarea a 100 de locuri pentru tarabe