Ilie Bolojan a mai precizat că municipalitatea a fost nevoită să încetinească ritmul lucrărilor în oraş, datorită scăderii fondurilor de care dispune. "Pe lângă faptul că luna trecută ne-au scăzut încasările din impozitele pe salarii, că urmează să se taie salariile bugetarilor cu 25% şi veniturile bugetului local vor scădea din nou, acum Guvernul ia în discuţie scăderea cotei din impozitul pe salariu care revine bugetului local, de la 47% la sub 40%, ceea ce înseamnă că administraţia locală va primi şi mai puţini bani", a spus primarul Ilie Bolojan.

Procentul de 47% din impozitul pe salariu plătit pentru angajaţi de către firmele care activează pe raza municipiului este cea mai importantă sursă de venit la bugetul local. Scăderea acestui procent la 32% sau 38%, cât se vehiculează, va însemna mai puţini bani la bugetul local şi mai puţine lucrări făcute în oraş. "Reducerea va afecta în mod cert toate autorităţile locale, pentru că fără bani nu poţi face nimic", a spus Bolojan.

Primarul de Oradea s-a declarat sceptic faţă de corectitudinea cu care bugetul central va redistribui sumele încasate suplimentar către administraţiile locale. "Sunt convins că ministrul Dezvoltării, doamna Elena Udrea, va împărţi banii în mod corect. Se va lucra pe proiecte şi, ca şi până acum, Petroşaniul va primi bani pentru reabilitarea termică a unui număr de o sută de blocuri, iar Oradea doar pentru două, deşi are o populaţie de două ori mai mare", a spus primarul ironic.

Conform declaraţiilor depuse de reprezentanţii firmelor orădene, în luna iunie, veniturile municipalităţii din impozitul pe salarii vor scădea cu circa 35%, fapt care va determina conducerea Primăriei să opereze în perioada imediat următoare o rectificare de buget negativă.