Vechiul pod peste Peţa a fost demolat, proiectul noii construcţii a fost actualizat, astfel că Primăria Oradea a dat ordinul de începere a lucrărilor la noul pod.

"Lucrările de construire a noului pod au început marţi. Miercuri dimineaţă muncitorii au început turnarea radierului şi fundaţiei podului pe malul stâng al Peţei. După întărirea betonului, care va dura câteva zile, constructorii vor monta palplanşele (n.r. grinzi sau pereţi care sprijină malurile înalte) pe malul drept", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Potrivit edilului lucrările de construcţie a podului se vor finaliza undeva la jumătatea lunii noiembrie. "Din discuţiile purtate cu constructorul, podul ar putea fi dat în folosinţă în circa două luni din acest moment", a spus Birta.

Construcţia podului a fost întârziată cu circa două săptămâni din cauză că proiectantul plătit de Primărie să verifice schiţele a avut obiecţii legate de armătura fundaţiei podului şi a pistei pentru biciclişti ridicate în consolă.

Specialistul a fost de părere că podul nu are nevoie de cantitatea mare de armătură prevăzută în proiect.

Noul pod peste Peţa va avea o lungime de 19,25 metri, o lăţime a carosabilului de 7 metri, două trotuare de câte 2,40 metri, acestea incluzând şi piste de biclete cu lăţimea de 1 metru. Lucrările în valoare de 1,5 milioane lei sunt executate de firma Drumuri Bihor.