După demisia lui Sorin Cîmpeanu, Guvernul a anunţat că interimatul Ministerului Educaţiei a fost preluat de Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, scrie Edupedu.ro.

În același timp, mai multe site-uri de știri din București au prezentat, citând surse din PNL, mai multe nume ale posibilului viitor ministru. Surse din Guvern au declarat presei centrale că favorită pentru Ministerul Educaţiei ar fi Ligia Deca, consilierul prezidenţial la Departamentul Educaţie şi Cercetare, şi autoarea proiectului România Educată.

Totuşi, în discuţie pentru preluarea portofoliului de ministru al Educaţiei sunt şi Sorin Costreie, consilier al premierului Nicolae Ciucă, şi deputatul PNL Marilen Pirtea (foto), notează Digi24.ro.

Originar din Ştei, Marilen Pirtea este, din 2012, rector al Universităţii de Vest din Timişoara, instituție academică la care a și învățat, în anii '90.

La rândul lui, Pirtea are un CV controversat. Despre el, jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit, în 2016, că se face vinovat de plagiat. Totodată, sub conducerea lui, UVT a refuzat să transmită Curții de Apel Oradea mai multe documente privind doctoratul susținut de senatorul PSD Florian Bodog la această instituție, lucrare despre care tot Șercan a demonstrat că este plagiată. Ministerul Educației i-a retras lui Bodog titlul de doctor obținut la UVT, PSD-istul a contestat decizia, iar UVT, așa cum BIHOREANUL a arătat, a refuzat să pună la dispoziția judecătorilor diferite acte.

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, şi-a anunţat, joi seară, demisia din funcţie, la câteva zile după ce aceeași Emilia Șercan a demonstrat că a plagiat.