LPS CSS Bihorul Oradea a avut doi reprezentanţi la întrecerile din acest an ale Campionatelor Balcanice de Judo juniori (sportivi sub 21 de ani), competiţie care a avut loc în perioada 22-25 septembrie în localitatea Bihac din Bosnia - Herţegovina şi la care au fost prezenţi 170 de sportivi din 9 ţări. Mai întâi, competiţia a cuprins întrecerile individuale, iar apoi cele pe echipe.

Cei doi orădeni de la LPS CSS Bihorul prezenţi la Bihac au fost Sebastian Fudulu, la categoria 60 kg, şi Maxim Ţugulea, la categoria 81 kg, ambii judoka fiind componenţi ai lotului naţional de juniori. Deşi sunt încă foarte tineri, au avut evoluţii bune, reuşind în final să urce amândoi pe treapta a III-a a podiumului de premiere, obținând medaliile de bronz la categoriile lor de greutate.

Sebastian Fudulu (foto stânga) a câştigat în tururile preliminare meciurile în faţa unor sportivi din Muntenegru, apoi din Bosnia - Herţegovina, după care a pierdut confruntarea din semifinale în faţa unui reprezentant al Bulgariei, pentru ca apoi să câştige meciul din finala mică în faţa unui sportiv din Muntenegru. Ca urmare, a obţinut locul III al categoriei 60 kg și a intrat în posesia medaliei de bronz. Sebastian Fudulu este însă un sportiv foarte tânăr şi de perspectivă, care mai are doi ani de juniorat.

La rândul său, Maxim Ţugulea (foto dreapta), campionul naţional al categoriei în acest an, a avut un traseu bun, presărat cu victorii în faţa sportivilor din Bulgaria, Turcia şi Bosnia – Herţegovina, pentru ca apoi să piardă în semifinale în faţa unui sportiv din Kosovo, dar a reuşit din nou o victorie în finala mică pentru bronz în faţa unui alt sportiv din Bosnia - Herţegovina, reuşind, astfel, să obţină medalia de bronz a categoriei 81 kg.

Maxim Ţugulea a făcut parte şi din echipa mixtă de judo a României la categoria 90 kg (foto jos), care a participat duminică, 24 septembrie, în competiţia pe echipe a Campionatelor Balcanice. În urma unor evoluţii entuziasmante, echipa României a devenit campioană balcanică, după ce a învins în finală Muntenegrul.

Cei doi tineri judoka de mare perspectivă pentru judo-ul orădean, Sebastian Fudulu şi Maxim Ţugulea, sunt elevi şi sportivi la LPS-CSS “Bihorul”  Oradea, fiind pregătiţi de profesorul Emil Morar.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!