Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu a anunţat, luni, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat ancheta şi au propus procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea trimiterea în judecată a administratorului şi cenzorilor Asociaţiei Asociaţiei de Proprietari Alumina 37/A.

Din cercetările poliţiştilor a reieşit că, în perioada 2004 - 2009, administratorul Asociaţiei, Gheorghe Hora, 45 ani, şi-a însuşit 106.603 lei, bani care proveneau din încasarea de la proprietari a cheltuielilor comune, fondurile de reparaţii, de rulment şi de penalităţi.

Potrivit poliţiştilor, administratorul a profitat de faptul că în perioada respectivă cenzorii Asociaţei nu şi-au făcut treaba şi nu i-au verificat activitatea. "Administratorul nu a fost verificat asupra activităţilor desfăşurate, deşi a condus deficitar evidenţele contabile şi a avut astfel posibilitatea să îşi însuşească şi să folosească în interes personal diferite sume de bani din casieria asociaţiei", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Drept urmare, poliţiştii i-au pus sub învinuire şi pe cei doi cenzori ai asociaţiei, Augustin Mihuţ, 55 de ani, şi Gheorghe Rotar, 42 de ani, pentru neglijenţă în serviciu.

Pentru a recupera prejudiciul provocat de Hora, poliţiştii au aplicat acum sechestru asigurator pe un apartament al administratorului iar dosarul privindu-i pe cei trei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a suspecţilor.