Curtea de Apel Oradea a judecat, joi, recursul formulat de Sebastian Secoşan, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, împotriva încheierii date săptămâna trecută de Tribunalul Bihor, care respinsese cererea acestuia de eliberare sub control judiciar.

În urma dezbaterilor, completul de judecată a admis recursul formulat de Secoşan şi a dispus punerea acestuia în libertate până la finalizarea procesului în care este judecat pentru corupţie.

Sebastian Secoşan a fost trimis în judecată miercuri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Oradea, pentru luare de mită în formă continuată. Cu acest prilej, Tribunalul Bihor analizase în aceeaşi zi legalitatea măsurii arestării în cazul lui, considerând-o justificată.

"Instanţa a casat încheierea Tribunalului Bihor şi a admis cererea inculpatului recurent dispunând liberarea provizorie a acestuia sub control judiciar. Soluţia Curţii de Apel Oradea este definitivă, drept pentru care inculpatul va fi pus de îndată în libertate", a declarat grefiera Cornelia Precup, din cadrul Biroului de presă al Curţii de Apel Oradea.

Potrivit sursei citate, lui Secoşan i s-au stabilit mai multe obligaţii, printre care şi cea de a nu se apropia de martorii din procesul său şi de a nu comunica cu aceştia, direct sau indirect.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor a fost anchetat de procurorii DNA Oradea în urma unui denunţ formulat de Ciprian Iova, un comerciant de produse etnobotanice, care susţine că Secoşan a pretins şi primit de la el 1.400 euro pentru a-i aplica amenzi minime şi pentru a nu-i închide magazinul.

În urma reclamaţiei lui Iova, pe 9 februarie, fostul şef al CJPC Bihor a fost prins în flagrant imediat după ce a mai primit de la denunţător 300 de euro, iar o zi mai târziu a fost arestat.