Aflat la Oradea, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a afirmat într-o conferinţă de presă că a citit în săptămânalul BIHOREANUL un articol despre cazul unei reprezentante a PDL în biroul unei secţii de votare din Oradea, care a fost trimisă în judecată de către procurorii Parchetului Curţii de Apel Oradea şi riscă până la 7 ani de închisoare deoarece a votat de 12 ori la alegerile europarlamentare.

"Am văzut în BIHOREANUL că o doamnă, membră a PDL, a recunoscut la Poliţie, la Procuratură şi chiar în faţa instanţei de judecată, că a fraudat alegerile. Se pare că şi anul viitor PDL vrea să procedeze la fel, că fiecare reprezentant al PDL din secţiile de votare are sarcina să introducă în urne 10-15 buletine de vot în locul celor ale cetăţenilor care nu se prezintă la votare", a spus secretarul general al PSD.

Dragnea a cerut membrilor PDL să nu repete şi la alegerile de anul viitor asemenea practici, deoarece vor fi sancţionaţi: "Vreau să atrag atenţia că asemenea fapte nu vor rămâne nepedepsite, pentru că nu toţi poliţiştii şi nu toţi procurorii sunt dispuşi să le treacă cu vederea. Vreau să le transmit membrilor PDL că riscă foarte mult, iar eu nu cred că merită să faci închisoare pentru partid".

Întrebat de reporterul BIHOREANULUI de unde are informaţiile potrivit cărora reprezentanţii PDL din birourile secţiilor de votare au primit sarcina să fure voturi, secretarul general al PSD a răspuns că astfel de date i-au parvenit chiar dinspre democrat-liberali. "Informaţiile vin chiar de la ei, pentru că sunt unii care mai vorbesc cu prietenii, cu colegii, cu vecinii, şi se află", a spus Dragnea.

O membră a PDL Bihor, Ţăran Ana Nuşe, este judecată la Oradea după ce a recunoscut că a votat de 12 ori la alegerile pentru Parlamentul European din vara anului 2009, în locul unor persoane care nu şi-au exercitat dreptul de a vota. "Fără să fiu văzută de ceilalţi membri din secţia de votare, am semnat în dreptul numelor unor persoane care nu au fost la votare. Cu aceeaşi ocazie, am aplicat ştampila "votat" pe buletinele de vot pe care le-am ascuns apoi într-o revistă, iar după încheierea votării, la numărarea voturilor din urnă, le-am adăugat acestora", a declarat reprezentanta PDL în faţa procurorilor, conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului Curţii de Apel Oradea.

Acuzată de încălcarea a două articole din legea electorală, privind votul multiplu şi falsificarea documentelor electorale, reprezentanta PDL riscă între 2 şi 7 ani de închisoare, termenul pentru pronunţarea sentinţei fiind 19 octombrie.