Consiliul Local a aprobat, luni, renegocierea contractului încheiat cu Fundaţia Man care gestionează Centrul de Sănătate şi Imagistică Regina Maria de la parterul Spitalului Clinic Municipal Gavril Curteanu.

Se va renegocia!

Măsura a fost luată la propunerea managerului Spitalului Clinic Municipal Gavril Curteanu, Dacian Foncea. Managerul îşi doreşte renegocierea contractului de închiriere a unei suprafeţe de 745 metri pătraţi în contrapartida unor servicii medicale prestate de fundaţie (CT, RMN, ecograf, etc) la un preţ cu 35% mai mic faţă de cel din contractul cu CAS.

De la semnarea documentului în anul 2010 şi până în prezent spitalul s-a dotat cu aparatură, iar prin intermediul proiectului strategic pe sănătate al judeţului urmează să intre până la finalul anului 2021 în posesia unui RMN finanţat din fonduri europene.

"Din ansamblul actelor care stau la baza parteneriatului cu Fundaţia Man reiese faptul că această colaborare s-a născut pentru a servi unui interes public, însă pe fondul modificării radicale a condiţiilor şi realităţilor avute în vedere la încheierea contractului acesta nu mai este în prezent adaptat nevoilor spitalului", se menţionează în memoriul înaintat de managerul Foncea conducerii municipalităţii şi Consiliului Local.

Aprobare cu condiţii

Propunerea de renegociere a contractului a fost aprobată cu votul consilierilor PNL şi UDMR. Aceştia din urmă au fost de acord cu condiţia ca forma finală a documentului să fie aprobată de Consiliul Local.

"Noi îi dăm voie domnului manager Dacian Foncea pentru a discuta şi negocia, dar de rezultatul negocierilor să se înştiinţeze Consiliul Local", a cerut liderul grupului de consilieri ai UDMR.

În schimb, grupul PSD a votat "împotrivă". "Nu cred că ar trebui demarată negocierea până nu există un RMN la spitalul municipal", a argumentat liderul de grup Liviu Sabău Popa.

Secţiile vin în spital

Primarul Ilie Bolojan le-a explicat consilierilor locali că Spitalul Clinic Municipal Gavril Curteanu are nevoie de spaţiul de la parterul clădirii, întreg sau doar o parte, pentru a putea face reorganizări ale unor secţii.

"Trebuie să coborâm secţia de Psihiatrie Infantilă de la etajul şase al clădiri la parter din considerente de siguranţă, dar şi pentru ca acei copii să poată fi scoşi în curte la aer sau ca să se joace", a explicat edilul.

Potrivit primarului, spaţiul eliberat ar putea fi folosit de alte secţii ale spitalului care îşi desfăşoară activitatea în condiţii improprii.

"Vrem să relocăm în clădirea principală secţiile care îşi desfăşoară activitatea în condiţii necorespunzătoare, cea de Neurologie (n.r. din strada Louis Pasteur) şi cea de Pneumoftiziologie (n.r. din strada Izvorului)", a explicat Bolojan.

Din spusele edilului, clădirea care adăposteşte Pneumoftiziologie ar putea fi ulterior reabilitată pentru amenajarea unei secţii de îngrijiri paleative.

În funcţie de rezultatul negocierilor mutarea secţiilor ar putea demara încă din vara acestui an.