Liderii PSD s-au reunit în ședință luni, pentru a analiza rezultatele alegerilor locale, iar trei lideri importanți ai partidului au fost schimbați din funcții. Este vorba de Viorica Dăncilă, care nu mai conduce organizația de femei, Marian Oprișan de la PSD Vrancea și Niculae Bădălău de la Giurgiu.

Președintele PSD Bihor, Ioan Mang, despre care se spunea că este în pericol, n-a fost demis, dar asta nu înseamnă că a scăpat de o pedeapsă. Șeful social-democraților, Marcel Ciolacu, a spus că în zilele următoare vor continua schimbările în partid.

„Am decis anumite schimbări în structura partidului. De astăzi, președinte interimar OFSD este Doina Federovici, primul președinte de CJ din partea PSD. La organizația Giurgiu, domnul Bădălău s-a retras și a fost înlocuit cu domnul Mina. La Vrancea am preluat eu interimar șefia organizației. De la Liga aleșilor locali a fost schimbat domnul Făgădău, care nu a luat un nou mandat, cu domnul Cristian Gentea, noul primar al Piteștiului. În următoarele trei zile voi avea întâlniri cu toți președinții de organizații și vom face analize și este posibil să mai vină și alte schimbări la următoarea ședință”, a anunțat Marcel Ciolacu, la finalul ședinței din partid.

Digi24.ro scrie că ședința PSD-iștilor a fost una cu scandal. Lui Oprișan i s-a cerut demisia, dar acesta a refuzat să predea funcția, pe motiv că, deși nu va mai fi președintele CJ Vrancea, a câștigat alegerile, unde va face majoritate cu ALDE. Până la urmă, a fost demis prin vot, iar cel puțin temporar conducerea PSD Vrancea a fost preluată de însuși Ciolacu.