Ca să-i convingă pe profesorii bihoreni să se vaccineze împotriva Covid, secretarul de stat din Ministerul Educaţiei Sorin Ion a ajuns joia trecută la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi, cu inspectorul general Virgil Blage alături, a participat la o şedinţă online cu toţi directorii de şcoli şi dascălii interesaţi de subiect, invitaţi să-l urmărească pe platforma Google Meet.

În timp ce ei înşişi le pretind elevilor să ţină camerele web deschise la orele online, ca să demonstreze că sunt atenţi, dascălii şi-au uitat propriul sfat, cei mai mulţi dintre participanţi oprindu-şi conexiunea video.

Mai simpatică a fost o profesoară care, pesemne, a uitat să închidă camera telefonului, aşa că le-a arătat participanţilor cum e decorată bucătăria de-acasă. Relaxată, femeia şi-a aprins o ţigară, şi-a sprijinit telefonul lângă cutia cu smântână, iar apoi s-a pus pe gătit, curăţând legume în faţa audienţei şi trăgând cu nesaţ din ţigară.

La un moment dat, profesoara a ieşit din bucătărie, lăsând telefonul singur minute în şir. Când a revenit, şi-a dat seama de boacăna făcută şi a închis camera. Fără să mai dezvăluie dacă mâncarea a ieşit bună sau nu...