Comisarul şef Radu Boroş, până nu demult ataşat pe afaceri interne la Ambasada României din Haga şi şeful Biroului român de legătură din Europol, a fost împuternicit la comanda Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIIPI) Bihor, celebrul Serviciu "Doi şi-un sfert" al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Funcţia a rămas vacantă după demisia fostului şef al structurii, comisarul şef Nicolae Mărcuţ, care s-a întors la munca de poliţist în cadrul Brigăzii de combatere a Crimei Organizate Bihor, iar Boroş o ocupă doar temporar, cu împuternicire pe o perioadă de 6 luni, până la organizarea unui concurs.

Absolvent al Facultăţii de Mecanică din Timişoara şi în vârstă de 44 ani, comisarul şef Radu Boroş a lucrat în cadrul Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă Bihor din 1994, ca ofiţer de informaţii, până în 2004, când a fost selectat pentru ocuparea funcţiei de ataşat afaceri interne din partea Ministerului Internelor în Olanda.

Ulterior, în 2008, Boroş a fost desemnat ca şef al Biroului român de legătură din Europol, pentru ca, din 2010, să fie acreditat multiplu, atât ca ataşat pe afaceri interne la Ambasada de la Haga, cât şi la conducerea Biroului de legătură, funcţii din care ofiţerul participat la derularea mai multor proiecte de colaborare profesională internaţională demarate de poliţiştii români.

"Mandatul de reprezentare a expirat în acest an, pe 31 iulie, când m-am întors la Oradea în cadrul SIIPI Bihor. De la 1 octombrie, în baza ordinului dat de directorul general al DGIPI, am fost împuternicit să conduc serviciul judeţean. Împuternicirea este pentru o perioadă de 6 luni, interval în care se va organiza un concurs", a declarat BIHOREANULUI ofiţerul.

Schimbările în cadrul SIIPI Bihor nu se încheie, însă, aici. În urma unor analize profesionale, conducerea centrală a instituţiei a înlocuit din funcţii şi doi şefi de birou din SIIPI Bihor, pe Ciprian Oieru, şeful de la Biroul Protecţie Internă, respectiv Traian Cristea, şef Birou Informaţii. În locul acestora, urmează să fie numiţi alţi doi şefi de birou.