Fostul ataşat al Poliţiei Române la Budapesta, ofiţerul orădean Mircea Negruţ (în centrul imaginii), este noul şef al Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor.

Ofiţerul ocupă funcţia cu împuternicire pe o perioadă de 6 luni, în locul comisarului şef Alexandru Nuţiu, care a condus instituţia în ultimul an, tot cu împuternicire.

„Domnul comisar şef Alexandru Nuţiu a fost împuternicit iniţial pe o perioadă de 6 luni, perioadă care apoi a fost prelungită cu încă 6 luni, maximumul prevăzut de lege”, a declarat pentru BIHOREANUL Cristina Bamvore de la Biroul de Presă al DGA.

Absolvent al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, comisarul şef Mircea Negruţ a fost ofiţer în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, în perioada 2007-2010, iar între anii 2010 şi 2012 a coordonat activitatea Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bihor. 

Din 2012 şi până în luna iulie a acestui an, Negruţ a fost ataşat de afaceri interne la Budapesta, după care a revenit ca ofiţer în cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor.