Reuniți luni în ședință extraordinară, aleșii bihorenilor au aprobat în unanimitate rezultatul procedurii de selecție a noului administrator al societății de Pază și Protecție Bihor, din subordinea Consiliului Județean.

Demarată în luna februarie, procedura s-a finalizat la mijlocul acestei luni, când a fost selectat pentru funcție un personaj puțin cunoscut opiniei publice.

În vârstă de 59 de ani, Ilie Olari este de profesie economist, absolvind în 1986 Academia de Studii Economice din București, iar apoi, până în 1991, lucrând la Întreprinderea Comercială de Stat Beiuș.

Din 1991 până în 1999, Olari a fost comisar în cadrul Gărzii Financiare Bihor, iar între 1999 și 2013 a fost șef Divizie.

Din 2013, Ilie Olari a lucrat în Primăria Sântandrei, unde este și în prezent consilier superior responsabil de administrarea domeniului public și privat al comunei.

După încheierea unui contract de comodat cu CJ Bihor, aprobat luni în unanimitate de consilierii județeni, Olari va prelua funcția de administrator al Societății de Pază și Protecție Bihor de la actualul deținător, fostul consilier județean PNL Ioan Sala, care a exercitat-o interimar de la finele anului trecut.