PSD-ista Claudia Timofte s-a ţinut de cuvânt. Aşa cum a promis chiar în ziua în care a depus jurământul de consilier municipal, ea a renunţat la această calitate în care fusese aleasă de către orădeni pe lista USL, pentru a rămâne doar şef al Cancelariei prefectului Claudiu Pop.

"Mi-am dat demisia din Consiliul Local Oradea săptămâna trecută, dar am dorit să anunţ acest lucru abia azi, după ce l-am informat şi pe domnul Ioan Mang, preşedintele organizaţiei", a declarat marţi, pentru BIHOREANUL, Claudia Timofte.

Timofte, care este cadru universitar la Facultatea de Drept, şi-a justificat demisia din Consiliu prin faptul că nu a dorit să fie acuzată de incompatibilitate, funcţia de consilier municipal putând fi interpretată ca incompatibilă cu aceea de şef al Cancelariei prefectului, deoarece în această din urmă calitate poate fi influenţată poziţia Prefecturii în ce priveşte acordarea sau neacordarea avizelor de legalitate pentru Hotărârile Consiliului Local.

În urmă cu trei ani, în aceeaşi situaţie s-a aflat PDL-ista Adelina Coste, care a deţinut mai bine de un an ambele funcţii, fiind criticată pentru starea de incompatibilitate şi conflict de interese. În urma criticilor aduse, Coste s-a adresat Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, obţinând o adeverinţă conform căreia nu se afla în această stare. Cu toate acestea, după câteva luni ea a demisionat din Consiliul Local, preferând să rămână doar şefa Cancelariei prefectului Gavrilă Ghilea.

Ca urmare a demisiei Claudiei Timofte din "parlamentul" municipal, locul acesteia îl va lua următorul coleg de pe lista de candidaţi ai USL, Sorin Gal, fost manager la societatea Distrigaz Vest.