După arestarea de vineri a profesoarei universitare Adriana Pirte, șefa Departamentului de Medicină Dentară al FMF Oradea, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au reținut-o, luni, pentru 24 de ore, și pe colega ei, șefa de lucrări Camelia Dalai.

Potrivit prim-procurorului adjunct Maria Cotrău, Dalai este acuzată de 6 infracțiuni de luare de mită, după ce, în perioada mai – septembrie 2016, ar fi primit sume între 300 lei și 100 euro, cosmetice, cafea și un stilou de la 6 studenți pentru a-i promova la examenul de la disciplina “Protetică dentară”.

“Totodată, inculpatei i s-au reținut și două infracțiuni conexe celor de corupție, în sensul că, la sesiunea de examene din luna iunie 2016, s-a folosit de funcția sa și a încredințat către doi studenți subiecte de examen rezolvate pentru ca aceștia să ia note maxime și să poată intra în următorul an pe locuri bugetate”, a explicat Cotrău.

Ancheta în caz se desfășoară cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalitții Economice din Poliția Bihor.  Procurorii urmează să decidă, marți, dacă vor solicita instanței arestarea Cameliei Dalai.

După cum BIHOREANUL a mai scris, șefa Departamentului de Medicină Dentară a Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Adriana Pirte, a fost reţinută, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru 24 de ore, iar vineri a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, după ce ar fi luat mită de la 15 studenți în perioada mai-septembrie 2016, în bani dar şi în diverse bunuri (parfum, bijuterii), pentru a-i promova la examene susținute la disciplinele pe care le preda.

Citiți amănunte despre acuzațiile aduse celor două cadre universitare ale Facultății de Medicină și Farmacie Oradea, dar și care sunt măsurile "antișpagă" pe care intenționează să le ia decanul Facultății, Adrian Maghiar, în articolul: Epidemie de mită!