Şefa Departamentului de Medicină Dentară a Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Adriana Pirte, reţinută, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru 24 de ore, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Măsura a fost dispusă, vineri, de un judecător de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor, însă nu este definitivă întrucât mai poate fi contestată la Curtea de Apel Oradea.

Dacă hotărârea va rămâne definitivă, profesoara va fi suspendată din funcţie. "Am decis astăzi (n.r. vineri) în Consiliul Facultăţii că, în funcţiile de noutăţile pe care le vom avea, adică dacă nu va putea veni la facultate, o vom suspenda şi din funcţia de director de departament, şi din comisiile de examen din care face parte", a declarat decanul FMF, Adrian Maghiar, pentru BIHOREANUL.

Pirte ar trebui să ţină şi examene în sesiunea de restanţe, care va începe pe 20 februarie, dar şi să facă parte din comisia examenelor de licenţă, în această lună. Dacă va rămâne în arest, ea va fi înlocuită de alte cadre didactice.

Adriana Pirte a fost reţinută, joi, şi, potrivit unui comunicat al procurorilor, i se impută 15 infracţiuni de luare de mită acuzele vizând fapte comise în perioada mai – septembrie 2016, când ea ar fi primit sume cuprinse între 50 şi 400 de dar şi diverse bunuri - parfum, bijuterii - cu titlu de mită, de la mai mulţi studenţi pentru promovarea examenelor la disciplinele pe care le preda.