Şefa Departamentului de Medicină Dentară a Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Adriana Pirte, a fost reţinută, joi, pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor care au pus în mişcare acţiunea penală faţă de profesor pentru 15 infracţiuni de luare de mită, a anunţat, printr-un comunicat, prim-procurorul adjunct al Parchetului, Maria Cotrău.

"În exercitarea atribuţiilor funcţiei didactice de profesor universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, în perioada mai – septembrie 2016, inculpata a primit sume cuprinse între 50 şi 400 de euro precum şi diverse bunuri - parfum, bijuterii - cu titlu de mită, de la mai mulţi studenţi pentru promovarea examenelor la disciplinele la care inculpata este titular al cursurilor de învăţământ", se precizează în informare.

Comunicatul nu face referire la situaţia şefului de lucrări - doctor Camelia Dalai, vizată de asemenea de ancheta procurorilor.

Contactat de reporterul BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor a refuzat să facă alte declaraţii. "Nu avem alte informaţii destinate publicităţii", a spus Cotrău.

În cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Bihor.

Citiți și articolul BIHOREANUL a aflat cine sunt cele două doctoriţe de la FMF cercetate pentru corupţie: Şefa Departamentului de Medicină Dentară, Adriana Pirte, şi colega ei, Camelia Dalai