Continuă rotirile de cadre la Inspectoratul de Poliţie Bihor. Prin deciziile de marţi ale inspectorului şef al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alin Haniş, inspectorul principal Cosmina Dat(foto) a preluat şefia Poliţiei Valea lui Mihai, iar subcomisarul Liviu Mortan, fostul şef al Poliţiei Nucet, a devenit şeful Poliţiei oraşului Ştei.

Numirile s-au făcut ca urmare a eliberării din funcţii, prin pensionare, a foştilor deţinători și după un alt val de schimbări produse în luna aprilie. Atunci, conducerea Poliţiei bihorene l-a instalat pe comisarul şef Călin Moş la şefia Poliţiei Beiuş, pe comisarul şef Călin Chiş la conducerea Poliţiei Marghita, iar pe comisarul şef Cristian Ciuciu la Aleşd.

Cosmina Dat este singura femeie care conduce în prezent o unitate de poliţie din judeţ. A fost şefa Poliţiei Săcueni în 2009, iar ulterior, în perioada 2011-2012, în urma unui concurs, a fost specialist suport operativ pe lângă autorităţile judiciare franceze, reprezentând Ministerul Afacerilor Interne în Franţa în cadrul Biroului Ataşatului de Afaceri Interne Paris - Franţa. 

Sarcina subcomisarului Liviu Mortan, proaspătul şef al Poliţiei Ştei, nu va fi deloc uşoară în condiţiile unei nemulţumiri generale în rândul locuitorilor din Ştei cu privire la activitatea poliţiştilor, din cauza numeroaselor furturi din locuinţe comise în localitate, ai căror autori nu au fost găsiţi până azi.

De altfel, oamenii s-au plâns chiar şi primarului oraşului, Iulian Bălaj, de această situație, în paralel pregătind un memoriu către ministrul Internelor, pentru a-i cere să pună presiune pe poliţişti aşa încât aceştia să găsească nelegiuiţii.

Citiţi amănunte despre banda de spărgători care i-a băgat în sperieţi pe locuitorii din Ştei în articolul: Teroare în Ştei: O gaşcă de spărgători de locuinţe îi terorizează pe locuitorii oraşului