Alba-neagra cu colaborarea

Parteneriatul local PSD-PNL, semnat la sfârşitul lunii aprilie, a început să scârţâie. Preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, s-a declarat nemulţumit de faptul că partenerii din PNL nu i-au consultat pe social-democraţi cu privire la strategia abordată în domeniul sănătăţii după preluarea spitalelor de la Ministerul Sănătăţii şi, mai ales, cu privire la demiterea directorului Spitalului Clinic Judeţean, medicul Florian Bodog. "Sunt nemulţumit că partenerii de la PNL nu ne-au consultat în niciun mod în privinţa politicii din sănătate. Sper să fie doar o scăpare, şi PNL să consulte PSD în problemele importante, nu doar doar atunci când are nevoie de votul unor consilieri locali", a declarat Mang, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Reprezentanţii PSD Bihor sunt nemulţumiţi, de asemeni, că liberalii l-au înlocuit din funcţie pe chirurgul Florian Bodog, directorul Spitalului Clinic Judeţean Bihor. Supărarea e cu atât mai mare cu cât, deşi membru PSD, directorul nu a fost demis din funcţie de PDL-işti. "Personal, consider că pentru activitatea depusă directorul Bodog merita să rămână pe funcţie până la organizarea concursului pe post", a spus Mang.

Preşedintele PSD Bihor a mai spus că speră într-o schimbare de atitudine din partea liberalilor. "Personal am crezut şi încă vreau să cred în acest parteneriat, dar prin asta înţeleg că dacă partenerii vor să abordeze o anumită politică în sănătate, de exemplu, se aşează la masă şi stabilesc împreună", a spus Mang.

Parteneriat fără comunicare

Cele două măsuri acuzate de liderul social-democrat contravin parteneriatului local dintre PSD şi PNL, semnat pe 30 aprilie de către senatorul Ioan Mang şi omologul său liberal, Cornel Popa. Conform documentului, cele două organizaţii judeţene urmau să îşi coordoneze acţiunile la nivelul consiliilor locale şi al celui judeţean în scopul susţinerii proiectelor administraţiilor locale, şi să facă demersuri comune pentru atragerea de fonduri guvernamentale şi europene.

Printre modalităţile de acţiune se numărau întâlnirile periodice pentru consultări între reprezentanţii celor două formaţiuni, dar şi între primarii şi consilierii locali, înaintea fiecărei şedinţe a consiliilor locale şi a celui judeţean, astfel încât aceştia să-şi susţină reciproc proiectele.